Havulan kesäterveisiä

Havulan hiljentyvä pihapiiri muistelee vielä uusien tuulien kesää 2013, kun suunta näin jo vähitellen alkaa kääntyä kohti syksyä.

Havula oli kesällä tuttuun tapaan vierailijoille avoinna vakituisilla aukioloajoilla ja opastetuilla kierroksilla. Ja kävijöitä riittikin – niin kiinnostuneita ensikertalaisia, vanhoja tuttuja vuosien varrelta kuin myös bussiryhmiä kaukaakin, jopa Etelä-Koreasta asti. Kahvila Siiri tarjoili jälleen monen sorttiset kesäiset herkut viehättävässä miljöössään. Pentikin kesämyymälä, uusi tulokas Havulan pihapiirissä, tarjoili estetiikkaa omalta alaltaan.

Sarma – Kalajoen kyläkulttuuri ry valtasi Havulan pihapiirin kesän mittaan luovalla ja innostavalla toiminnallaan. Erilaiset työpajat sekä suositut - ja ehdottomasti jatkoa kaipaavat - taidetorit loivat mukavaa yhdessätekemisen ja -olemisen ilmapiiriä. Myös taidenäyttelyt kiehtoivat. Yhteistyössä Sarman kanssa järjestetty jazz-konsertti Havulan salissa oli myös menestys.

Kesän päättäjäisinä Vanha Erkki ry järjesti Havulan ja Kahvila Siirin kanssa Teetä ja wanhoja taloja -tapahtuman jo toista kertaa. Kirjailija Helena Petäistö kertoili kuulumisia Ranskan Rivieran kaupungeista ja niiden historiasta, ja ”talotohtori” Panu Kaila asiantuntevasti kertoi, mitä nykyrakentaja voi oppia perinteistä mummonmökistä.

Kiitämme asiakkaitamme antoisasta kesästä – tervetuloa jälleen ensi kesänä. Havula ei täysin hiljene talveksi vaan on edelleen avoinna etukäteen varatuille ryhmille.

´